יום רביעי, 24 ביולי 2013

תבשיל צ'ילי טבעוני

מצרכים:
שעועית לוביה, שעועית שחורה, שעועית אזוקי
פטריות (שמפיניון\ יער\ פורטבלו\ אוייסטר)
בצל, סלרי, פלפל חריף (עדיפות כמובן לפלפל צ'ילי)
2 עגבניות בשלות רכות
פתיתי שפע
סייטן בטעם כפרי
פפריקה, מלח

אופן הכנה:
1) להשרות את השעועית (כל סוג בנפרד) לפחות 12 שעות (אני השרתי ל 20 שעות).
והנה אנחנו יום אחרי :)
2)את השעועית שהושרת לשפוך למסננת גדולה, לרחוץ אותה טוב ולערבב.
3) להשרות (שוב?) בקערה עם מים פתיתי שפע (חצי מהשקית בערך), עד שהם רכים (אפשר בינתיים להמשיך בבישול, ייקח להם זמן להיכנס לסיר) – כשפתיתי השפע רכים. לסחוט אותם ביד עד שלא יוצאים עוד נוזלים, לתבל במעט מלח ופפריקה.
4) בסיר שטוח – לטגן בצל חתוך לקוביות, עד להזהבה – כמעט השחמה.
5) להוסיף מקלות סלרי קצוצים (בלי עלים)
6) אחרי 5 – 7 דקות להוסיף פטריות חתוכות
7) להוסיף את הסייטן חתוך לקוביות ולערבב את הכל
8) אחרי בערך 5 דקות של טיגון\ בישול וערבוב להוסיף מעל התערובת את שתי העגבניות המרוסקות ולתת עוד ערבוב.
9) על התערובת המתבשלת מוסיפים את השעועית הרחוצה, מוסיפים מים כמעט עד לכיסוי השעועית וסוגרים במכסה.
10) נותנים לתערובת להגיע לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את האש, מורידים את המכסה ונותנים למים לרדת. חשוב לערבב הרבה. זה גם השלב להוסיף בו מעט פפריקה ומלח, לפי טעם.
11) מוסיפים את פתיתי השפע ופלפל חריף (עדיף צ'ילי)
12) מערבבים כל כמה דקות עד שהשעועית מוכנה ולא רכה מדיי.

בתמונה אפשר לראות שהשתמשתי הפעם בפלפל ירוק חריף. נו מילא, הסנדלר הולך יחף. אבל יצא ממש טעים!



בתיאבון!

Off Notes
walter.h1900@gmail.com

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה