מצרכים:
פסטה (אני
השתמשתי בפסטה מקמח מלא,
מעדיפה יותר פסטה אורז)
לפסטו:
בזיליקום,
2-4 שיני שום,
שמן זית,
מלח,
אגוזי מלך
לרוטב:
בזיליקום,
שום (4
שיניים),
גזר,
חציל,
שעועית ירוקה טרייה,
פלפל שחור גרוס,
מלח,
אגוז מוסקט,
כורכום
1)
רוחצים את עלי הבזיליקום
(רק
עלים,
להשתדל בלי גבעולים)
2)
טוחנים את העלים במעבד
מזון לממרח
3)
מוסיפים חופן אגוזי
מלך,
2 שיני שום (תלוי
בגודל),
3-4 כפות שמן זית ומעט
מלח
4)
מערבבים שוב את כל
המרכיבים עד שנוצר ממרח אחיד – טועמים
ומוסיפים מרכיבים לפי צורך\
טעם.
פסטה -
השתמשתי בחצי
שקית של פסטה מקמח מלא,
אני מעדיפה בדרך כלל
להשתמש בפסטה אורז.
בישלתי אותה עם קצת
מלח וטיפה שמן עד להתרככות סבירה (אל
– דנטה).
שפכתי את הפסטה לתוך
מסננת ורחצתי אותה במים פושרים.
רוטב -
2)
אחרי 3
דקות הוספתי את השעועית
הירוקה קצוצה.
3)
לאחר כמה דקות הוספתי
את החציל (חתוך
לקוביות,
ללא קליפה)
והשום (חתוך)
4)
כשכל הירקות התרככו
מעט (ואפשר
להבחין בשינוי צבעו של החציל)
הוספתי כורכום ערבבתי
טוב וחיכיתי כמה רגעים להתחלת רתיחה.
5)
הוספתי את הפסטה
מהמסננת.
6)
הוספתי את הגזר (מגורד
במגררת גסה)
7)
פלפל שחור גרוס
8)
2 -3 כפות של רוטב פסטו,
לערבב טוב טוב לאחידות
9)
להוסיף מלח (לפי
טעם,
לא לשכוח שגם ברוטב
פסטו כבר יש מלח,
לא בטוח שצריך עוד)
10)
קצת לפני ההגשה מוסיפים
קורט אגוז מוסקט מגורד
בתיאבון!
Off Notes
walter.h1900@gmail.com
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה