חומרים
ל 25-30
קציצות
300
גרם
(בערך
1/2
1 כוסות)
עדשים
כתומות,
מושרות
במים קרים לפחות 4
שעות
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
1 כוס קינואה אדומה
1/2 בצל, קצוץ גס
4-5 שיני שום
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
שמן
לטיגון
1)
מבשלים
את הקינואה האדומה: מטגנים
מעט בשמן זית (אפשר
לוותר על הטיגון),
ממליחים
ומוסיפים 2
כוסות
מים רותחים.
מכסים
ומבשלים מעל להבה נמוכה 15-20
דקות
עד שכל המים נספגים והקינואה מוכנה.
2) מסננים את העדשים המושרות ומעבירים למעבד מזון. מוסיפים את הבצל, השום, הפטרוזיליה, הצ'ילי והשמן, מתבלים במלח ובפלפל וטוחנים עד שמתקבלת עיסה לחה ואחידה.
3)
מעבירים
את תערובת העדשים לקערה,
מוסיפים
את הקינואה המבושלת ומערבבים היטב.
טועמים
ומתקנים תיבול (המטרה
שהתערובת תרגיש טיפה מתובלת מדי).
4)
מחממים
שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה (אפשר
זית,
אפשר
שמן צמחי אחר),
יוצרים
קציצות ומטגנים משני הצדדים להשחמה.
אפשר
להגיש עם מלפפון חמוץ,
פרוסות
עגבנייה,
ממרחים
לפי טעם.
מתוך הבלוג "טבעוניות נהנות יותר"
walter.h1900@gmail.com
אפשר עם קינואה רגילה?
השבמחקאפשר עם קינואה רגילה, אפשר גם לערבב. בתאבון :)
מחק